Svijet

Elon Musk: Trampa treba vratiti na Twitter

Milijarder Ilon Mask izjavio je da želi da Twitter ukine doživotnu zabranu bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu, ali da to ne znači da podržava njegovu potencijalnu kampanju za predsjedničke izbore 2024. godine.

Elon Musk - Bloomberg.com

Mask je najbogatija osoba na svijetu i predsjednik kompanije “Tesla”, a trenutno pokušava da kupi Twitter.

On je rekao na konferenciji u organizaciji “Fajnenšel tajmsa” da je odluka Twittera da zabrani Trampa bila “moralno loša”.

U nekoliko objava na ovoj društvenoj mreži, Mask je naglasio da ne podržava Trampa kao predsjedničkog kandidata.

“Iako smatram da bi kandidat koji izaziva manje podjele bio bolji za 2024, i dalje mislim da Trampa treba vratiti na Twitter, rekao je milijarder.

Tramp je ranije izjavio da ne želi da se vrati na Twitter, ali da umjesto toga, želi da pokrene svoju platformu “Društvena istina” (Tuth Social).

Njemu je trajno zabranjeno korištenje Twittera u januaru 2021. godine zbog “rizika od dodatnog podsticanja nasilja” nakon upada u Kapitol, saopštila je kompanija u to vrijeme.

Tramp razmatra da se kandiduje za predsjednika 2024. godine nakon što je izgubio na izborima 2020, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh