Svijet

UKRAJINSKI AMBASADOR U NJEMAČKOJ: TREĆI SVJETSKI RAT JE POČEO

Ukrajinski ambasador u Njemačkoj Andrij Melnik dao je veliki intervju njemačkom Bildu.

Andrij Melnik - Hayat

Nestalo je svjetla. Šetnja i uživanje na suncu djeluju neprimjereno. Postoji život prije i nakon 24. februara – rekao je na početku.
Moraš se moći smijati, inače ćeš poludjeti. No jako mi je teško, kao i svima u Ukrajini. Proveo sam mnoge besane noći misleći o užasnim ratnim zločinima koje Rusi čine u mojoj domovini – kaže Andrij Melnik.

Na pitanje o eskalaciji sukoba kaže da je treći svjetski rat već počeo.

Treći svjetski rat je već počeo. Putinov napad na Ukrajinu utječe na svakoga. I na Njemačku iako još ne vojno. Svima treba biti jasno: Putin želi imperijalistički svjetski poredak sa smanjenim NATO savezom, savezom čije Poljska, Češka i Slovenija više ne bi bile članice – rekao je.

Strah da će Njemačka postati strana u ratu je potpuna budalaština. Za Putina je Njemačka već strana u ovom ratu. Ruska pobjeda u Ukrajini bila bi nešto najgore što se može dogoditi za Njemačku – kazao je.
Što se tiče naoružanja, kazao je da su tenkovi koje šalje Njemačka stari 40 godina.

Za pobjedu protiv Rusije trebamo moderno njemačko oružje – rekao je, piše Index.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh