Svijet

MOSKVA TVRDI: Ukrajinski helikopteri upali u vazdušni prostor Rusije, napadnute zgrade?! (FOTO)

Neočekivani potez Kijeva

Dva ukrajinska borbena helikoptera ušla su u vazdušni prostor Rusije i izvela najmanje šest vazdušnih napada po stambenim objektima u Brjanskoj oblasti, saopštio je Istražni komitet Rusije.

– Koristeći dva borbena helikoptera, snabdevena teškim ofanzivnim naoružanjem, ukrajinski vojnici su nezakonito ušli u vazdušni prostor Rusije. Krećući se na maloj visini, izveli su najmanje šest napada na kuće u selu Klimovo, Bjamska oblast – navodi se u saopštenju.

Napominje se da je tom prilikom oštećeno najmanje šest stambenih zgrada duž ulice Zarečna i Lenjina u selu. Sedam osoba je povređeno, uključujući jedno dete rođeno 2020. godine. Komitet je pokrenuo krivični postupak.

U napadu koji su izvele ukrajinske snage na teritoriju Brjanske oblasti ranjeno je sedmoro ljudi, među njima je jedna trudnica i dete, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Rusije.

– Usled incidenta u Brjanskoj oblasti ranjeno je sedam osoba. Svi ranjeni su hospitalizovani, pruža im se sva neophodna pomoć. Dve osobe su u teškom stanju, trenutno su na operaciji. Stanje tri osobe više je zadovoljavajuće – rekao je Kuznjecov novinarima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh