Svijet

Putin: Mirovni pregovori s Ukrajinom zašli su u ćorsokak

Obećao je da “neće zaustaviti vojne operacije” u Ukrajini dok Moskva ne uspije.

Vladimir Putin - Tanjug.rs

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je jučer da su mirovni pregovori s Ukrajinom zašli u “ćorsokak“.

Sada su bezbjednosni zahtjevi jedno, a pitanja regulisanja odnosa oko Krima, Sevastopolja i Donbasa su izvučena iz okvira ovih sporazuma. To jest, ponovo smo se vratili u ćorsokak za sebe i za sve nas – rekao je on, govoreći zajedno sa svojim bjeloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom na konferenciji za novinare, prenose Vijesti.

Putin je obećao da “neće zaustaviti vojne operacije” u Ukrajini dok Moskva ne uspije.

Ruski lider je također odbacio izveštaje o zvjerstvima u ukrajinskom gradu Buči kao “lažne” i uporedio ih sa “lažnim” izvještajima o upotrebi hemijskog oružja u Siriji od strane Asadovog (Assadovog) režima.

Bilo je provokacija u Siriji, kada je podmetnuta upotreba hemijskog oružja od strane Asadove vlade. Onda se ispostavilo da je lažna, ista lažna je u Buči – rekao je on, piše CNN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh