Svijet

“Metallica” donirala pola miliona dolara dolara za pomoć ukrajinskim izbjeglicama

Bend je rekao da bi želio prikupiti još više novca za tu svrhu, bar milion dolara u sljedeća dva mjeseca

Fondacija koju su osnovali članovi grupe “Metallica” “All Within My Hands” objavila je da je donirala 500.000 dolara World Central Kitchen koja osigurava obroke za sve izbjeglice iz Ukrajine.

-Posao koji kuhar Hose Andres (Jose) i predani kuhari World Central Kitchen obavljaju na prvoj liniji ratišta u humanitarnoj krizi nije ništa drugo nego nevjerovatan. Nadahnuti smo i više nego ponosni što podržavamo njihove timove koji trenutno u šest evropskih zemalja služe milionima Ukrajinaca koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove. WCK predstavlja sve za što se “Metallica” i naša fondacija “All Within My Hands” zalažu pružajući obroke s dostojanstvom i nadom širom svijeta – izjavio je bubnjar grupe “Metallica” Lars Ulrih (Ulrich).

World Central Kitchen osnovao je kuhar Hose Andres kako bi pružio obroke kao odgovor na humanitarne, klimatske i društvene krize.

Bend je rekao da bi želio prikupiti još više novca za tu svrhu, bar milion dolara u sljedeća dva mjeseca. Kako bi pomogli u postizanju cilja, “Metallica” je stavila u prodaju i novu majicu koju je dizajnirao umjetnik Endru Kremens (Andrew Cremeans). Sav prihod će koristiti kampanji #ChefsForUkraine World Central Kitchen.

Godine 2020., fondacija grupe “Metallica” “All Within My Hands” donirala je 350.000 dolara nizu dobrotvornih organizacija koje pružaju pomoć i skrb tokom krize s koronavirusom.

Fondacija je donirala po 100.000 dolara za Feeding America, koja radi s mrežom lokalnih banaka hrane reagirajući na specifične potrebe pojedinih zajednica, Direct Relief, koji pruža više od 40 tona lične zaštitne opreme zdravstvenim radnicima, i Crew Nation, nedavna inicijativa Live Nationa za pomoć ekipama na turnejama i mjestima koncertnih događanja koje su bile bez posla tokom koronavirusa. Dodatnih 50.000 dolara otišlo je za Bartender Emergency Assistence Program (Program hitne pomoći barmena), koji pomaže u pružanju finansijske pomoći barmenima i konobarima bez posla.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh