Svijet

Savjetnik Zelenskog: Održat će sastanak sa Putinom tek nakon pobjede na istoku

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kazao je da se on može naći sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tek nakon pobjede u ratu na istoku Ukrajine.

“Ukrajinski predsjednik vjerovatno će se sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tek nakon očekivane velike bitke za istočnu regiju Donbasa”, rekao je savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.

Dalje je Podoljak u izjavi za televiziju naglasio da je Ukrajina spremna za velike bitke.

“Ukrajina ih mora dobiti, posebno u Donbasu. A nakon toga Ukrajina će dobiti snažniju pregovaračku poziciju, s koje može diktirati određene uslove. Nakon toga će se sastati predsjednici. To može potrajati dvije ili tri sedmice”, kazao je.

Ukrajinski zvaničnici su rekli da očekuju veliku rusku ofanzivu u Donbasu. Rusija je inače najavila promjenu vojne strategije fokusirajući se na istok Ukrajine. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh