Svijet

Kod Harkiva snimljen veliki ruski vojni konvoj

Satelitske snimke koje je napravila i analizirala tvrtka Maxar Technologies pokazuju desetak kilometara dugačak ruski vojni konvoj istočno od Harkiva.

Kod Harkiva snimljen veliki ruski vojni konvoj - Profimedia

Maxarove snimke nastale su 8. aprila kod grada Velki Burluk, par desetaka kilometara istočno od Harkiva. Konvoj se kretao prema jugu, piše CNN.

Iz Maxara su kazali kako je konvoj sadržavao oklopna vozila, kamione, artiljeriju te dodatnu vojnu opremu.

Podsjetimo, nakon povlačenja ruskih snaga iz okolice Kijeva, očekuje se da će dio snaga biti prebačen na istok Ukrajine kako bi se tamo pojačali ruski napadi. Nije poznato gdje tačno ovaj konvoj ide.

Na početku rata puno se pričalo o desetke kilometara dugačkom konvoju koji je od granice s Bjelorusijom išao prema Kijevu. Tada se pretpostavljalo da će Rusi pokušati okružiti Kijev, no do toga nikad nije došlo. Taj konvoj je u jednom trenutku nestao, a nije jasno šta se tačno dogodilo. Dio konvoja je napadnut i uništen, a dio se, kako se tada govorilo, razdvojio, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh