Svijet

Glasnogovornik Zelenskog: Rusi su do sada lagali. Zašto bismo onda vjerovali Peskovu?

Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, Sergij Nikiforov, dao je intervju za Sky News, neposredno nakon što je taj medij razgovarao s glasnogovornikom Vladimira Putina, Dmitrijem Peskovom.

Peskov je tijekom intervjua izričito tvrdio da su snimke pokolja civila u Buči lažirane. Nikiforov je kazao kako se već godina potvrđuje da su tvrdnje ruskih vlasti zapravo laži.

“Možete li onda sada vjerovati Peskovu? Sumnjam”, kazao je glasnogovornik Zelenskog i dodao da će ukrajinske vlasti provesti istragu svih ratnih zločina počinjenih na teritoriju Ukrajine.

“Iskreno rečeno, Ukrajina već ima uspješno iskustvo istraživanja ratnih zločina nakon početne faze rata 2014.-2015. To smo sve istražili. Priveli smo krivce pred lice pravde i osudili ih”, kazao je Nikiforov.

Nakon toga se osvrnuo na strahote koje se i sada zbivaju u opkoljenom Mariupolju.

“Zastrašujuće je razmišljati o tome što se tamo događa”, rekao je. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh