Svijet

OVO JE DRUGA ŽENA RAMAZANA KADIROVA? ČEČENSKI LIDER STARIJI OD NJE 30 GODINA, A PROČITAJTE SA KOLIKO GODINA JE PRVI PUT UGLEDAO

Budući da nije tajna da Ramazan Kadirov odavno podržava poligamiju koja u njegovoj zemlji i nije tako neuobičajena, ali je u tehničkom smislu u suprotnosti sa zakonom Ruske Federacije, čečenski lider i jedan od bliskih saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina, kako otkriva “Projekt”, partner OCCRP (Projekat za prijavljivanje organizovanog kriminala i korupcije), ima i navodno drugu ženu, pored zvanične.

Ramazan Kadirov - Hayat

U pitanju je, navodno, mlada ljepotica Fatima Kazujeva, koju je Ramazan prvi put ugledao 2006. kada je imala samo 14 godina i kada je učestvovala na jednom izboru za miss, gdje je osvojila drugo mesto. Ljubav je, kako su isticali ljudi bliski Kadirovu, tada odmah planula, iako je Ramazan, koji sada ima 44 godine, dosta stariji od Fatime.

Kako je objelodanila organizacija Projekat za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, nova Kadirovljeva izabranica veoma brzo je postala ozbiljna milionerka, koja u svom vlaništvu ima tri stana u srcu Moskve. Njihova vrijednost procijenjena je na oko pet miliona dolara.

Takođe, nebrojeno mnogo projekata, koji se vezuju za Fatimino ime, finansirani su iz Fondacije Ahmat Kadirov, nazvane po pokojnom ocu predsjednika Čečenije. U te projekte spadaju rehabilitacioni centar koji vodi kompanija Fatimine majke, te školu i džamiju koje nose ime njenog oca.

Ukupna imovina dvije supruge Ramazana Kadirova, koja je procijenjena na oko osam miliona dolara, daleko je veća od imovine koju je on mogao da stekne sa plaćom prijavljenom 2008. godine, primećuje OCCRP. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh