Svijet

Videozapis iz grada kojeg su Ukrajinci vratili od Rusa: Borodyanka, tačnije ono što je od nje ostalo

Borodijanka, grad oko 40 kilometara severozapadno od Kijeva, ponovo je pod kontrolom Ukrajine nakon što su se ruske snage povukle.

Ukrajina - Screenshot

Na društvenim mrežama dijele se fotografije na kojima se mogu vidjeti ukrajinski vojnici na ključnim mjestima u gradu. Na jednoj od njih su prikazani trojica ukrajinskih vojnika koji su istakli ukrajinsku zastavu ispred policijske stnice u Borodijanki.

Stanica je u potpunosti devastirana, kako se može vidjeti na fotogradiji. Također, kako prenose ukrajinski mediji, grad je u potpunosti razrušen granatiranjem, a gotovo da nema objekta u gradu koji nije pretrpio određenu štetu.
Oružane snage Ukrajine podijelile su na svom zvaničnom Twitter nalogu videozapis ulaska u ovaj grad na kojem se mogu detaljno vidjeti razmjeri razaranja.

“Borodijanka, tačnije ono što je od nje ostalo..”, stoji u opisu videozapisa objavljenog na Twitter nalogu OS Ukrajine. prneosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh