Svijet

Instagram pripremio pregršt novosti: Pogledajte koje vas promjene čekaju

Instagram nakon niza prošlogodišnjih obećanja izbacuje nekoliko novih karakteristika za poruke, odnosno DM-ove (direct message). Promjene uključuju mogućnost slanja ‘tihih’ poruka, pregleda profila koji su online i spremni za razgovor, opciju odgovaranja na poruke tokom surfanja feedom i druge.

Instagram - Nezavisne.com

Ovaj potez je, prema Meti, dio većeg nastojanja poboljšanja povezivanja i dijeljenja sadržaja s prijateljima. Dodatak dolazi i u jeku povratka hronološkog feeda, piše The Next Web.

Novi dodaci počinju s integracijom Apple Musica, Amazon Musica i, uskoro, Spotifyja uz pomoć kojih će korisnici u razgovoru moći dijeliti isječke pjesama od 30 sekundi. Aplikacija će omogućiti i odgovaranje na poruke dok ste u feedu bez potrebe za odlaskom u ulazni kaslić. prneosi “N1“.

Treća opcija je brzo slanje pomoću kojeg će korisnici dužim držanjem tipke za dijeljenje brzo moći podijeliti objave. Četvrta je status koji će iznad ‘poštanskog sandučića’ prikazati osobe s kojima možete razgovarati. Peta opcija su tihe poruke koje se šalju sa prefiksom @silent. Peta je nova tema za razgovore ‘Lo-Fi’ koja mijenja vizual prozora za razgovor, dok je posljednja – mogućnost izrade anketa.

Neke od ovih novih karakteristika traže nadograđene funkcije za komunikaciju između Instagrama i Messengera. Kao dio ove nadogradnje, Instagramov Inbox dobio je nekoliko novih karakteristika, uključujući mijenjanje boje razgovora, reakcije s emojijima, zajedničko gledanje videa i tako dalje.

Instagram najavljuje da će ove promjene postati aktivne korisnicima u “izabranim zemljama” te da će kasnije postati dostupne svima, prenosi tportal.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh