Svijet

Nizozemska: Dvoje mrtvih u pucnjavi u “McDonaldsu”

Lokalni mediji javljaju da je napadač navodno naručio hranu i sjeo za stol

Dvije osobe ubijene su u pucnjavi u “McDonaldsu” u nizozemskom gradu Zwolle, izvijestila je policija pokrajine Overijssel putem Twittera.

Lokalni mediji javljaju da je napadač navodno naručio hranu i sjeo za stol. Potom je otvorio vatru na dvojicu muškaraca koji su konzumirali hranu pokraj njega.

Nizozemski mediji javljaju da policija još nije objavila nikakve informacije o motivu pucnjave niti o identitetu žrtava. Područje u blizini restorana brze hrane je blokirano. Očevici tvrde da je u vrijeme pucnjave oko 18 sati u McDonalds-u bilo puno ljudi, uključujući i djecu. RTV Oost javlja da su žrtve navodno uticajni poduzetnici turskog porijekla,piše Avaz

Policija traže očevice ovog strašnog zločina kako bi čim prije rasvijetlili tragediju. Nizozemski mediji špekuliraju da je napadač u bijegu jer grad nadlijeće policijski helikopter.

Osoblje restorana odmah je odvedeno na sigurno. Posjetitelji restorana u panici su se počeli bježati, te su mnogi svoje stvari ostavili u restoranu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh