Svijet

Britanski obavještajci: Ruske snage trpe gubitke, povlače se zbog reorganizacije

RUSKE snage trpe velike gubitke i prisiljene su reorganizirati svoje postrojbe, priopćilo je britansko Ministarstvo obrane dodajući da se ruske postrojbe vraćaju u Bjelorusiju i Rusiju kako bi se reorganizirale i opskrbile.

Ukrajina - Telegram

Najnovija analiza britanskih obavještajaca dolazi nakon što je ruska vojska rekla da će sukladno jučerašnjim mirovnim pregovorima u Istanbulu drastično smanjiti vojne operacije u blizini Kijeva i Moskve.

“Ako ne mogu napredovati kopnom, mogli bi pojačati napade iz zraka”
Ministarstvo obrane u priopćenju navodi: “Ruske jedinice koje su pretrpjele velike gubitke bile su prisiljene vratiti se u Bjelorusiju i Rusiju radi reorganizacije i opskrbe.

Takva aktivnost dodatno vrši pritisak na ionako problematičnu logistiku Rusije i pokazuje poteškoće s kojima se Rusija suočava s reorganizacijom svojih jedinica unutar Ukrajine.

Rusija će vjerojatno nastaviti kompenzirati svoju smanjenu sposobnost kopnenog napredovanja masovnim topničkim i raketnim napadima, prenosi index.

Navedeni fokus Rusije na ofenzivu u Donjecku i Lugansku vjerojatno je prešutno priznanje da se bori da održi više od jedne značajne osovine napredovanja.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh