Svijet

Sergej Šojgu nije imao srčani udar: Održao je govor o napadu na Ukrajinu

Državni odbrambeni nalog se, uprkos poteškoćama, izvršava prema planu, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na radnom sastanku sa rukovodstvom vojnog resora.

Sergej Šojgu - RAI

“S obzirom na poteškoće koje imamo danas, državni odbrambeni nalog ispunjavamo planski. S obzirom da je budžetsko finansiranje ove godine premašilo prethodnu godinu za 15 odsto, naravno da treba sagledati na šta posebno obratiti pažnju prilikom ispunjavanja zadataka državnog odbrambenog reda“, navode se riječi ministra u poruci Ministarstva odbrane.

“Nastavljamo da unapređujemo nabavku naoružanja i opreme kreditnim sredstvima. Prioriteti su visoko precizno oružje dugog dometa, avijacijska oprema, kao i održavanje borbene gotovosti strateških nuklearnih snaga”, naglasio je ministar, prenosi N1.

Podsjetimo, Rusija svoju invaziju na Ukrajinu naziva državnom odbranom i specijalnom vojnom operacijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh