Svijet

UKRAJINCI TVRDE Ovo je datum kada rat mora biti završen!

Iz Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine tvrde da je ruskim vojnicima rečeno da rat mora biti okončan do 9. maja, kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom.

Dan pobede je kulturološki veoma značajan u Rusiji i svake godine se obeležava vojnom paradom, koja postaje impozantnija i veličanstvenija, prenosi portal Klix.ba.

“Prema dostupnim informacijama, u toku je propagandna kampanja među pripadnicima Oružanih snaga Ruske Federacije koja nastoji nametnuti ideju da se rat mora završiti do 9. maja 2022”, navodi se u saopštenju.

Generalštab Ukrajine napominje, međutim, da uprkos značajnim gubicima i demoralisanom ljudstvu, vojni i politički zvaničnici Rusije i dalje ne odbacuju mogućnost nastavka vođenja rata protiv Ukrajine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh