Svijet

Rusi priznali: Sin našeg političara poginuo u napadu na Ukrajinu

Padobranac Georgij Dudorov, zamjenik komandanta izviđačke jedinice Tulske zračno-desantne divizije, poginuo je u ruskoj agresiji na Ukrajinu, izvijestio je Istražni odbor Ruske Federacije.

Georgij Dudorov - Twiiter

Georgij je 23-godišnji sin zamjenika guvernera Nenetskog autonomnog okruga, potvrdila je uprava NAO-a za državni medij RIA Novosti.

“Georgij Aleksandrovič Dudorov bio je zamjenik komandanta izviđačke jedinice za vojno-politički rad 137. pukovnije 106. Tulske gardijske zračno-desantne divizije. Kako je ranije objavljeno, 6. marta 2022. kolona njegove jedinice našla se pod napadom ukrajinskih odjeljenja, zbog čega je život heroja tragično prekinut.

Zaposlenici odjela iskreno žale s rodbinom i prijateljima Georgija Aleksandroviča i spremni su podržati ne samo riječima već i djelima”, navodi se, između ostalog, na stranici Istražnog odbora.

Kako javljaju lokalni mediji, iza 23-godišnjeg padobranca ostali su supruga i petomjesečni sin.

Podsjetimo, danas je 23. dan ruske agresije na Ukrajinu. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optužio je ruske trupe da su zauzele humanitarni konvoj u blizini Manguša zapadno od Mariupolja.

“Zarobljeni su djelatnici državne službe za hitne slučajeve i vozači autobusa”, rekao je Zelenski, dodajući da je u gradu ostalo 100.000 ljudi koji žive “u nehumanim uslovima, u totalnoj blokadi, bez hrane, vode, lijekova, pod stalnim granatiranjem.” prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh