Svijet

Putin o ruskim oligarsima: “Problem je što su oni psihički smješteni na Zapadu”

Ruski predsjednik Vladimir Putin gostovao je na televiziji i obratio se Rusima koji ne podržavaju invaziju.

Vladimir Putin - Lafrica.com

Kaže da će Rusi “uvijek moći razlikovati prave domoljube od ološa i izdajnika i da će ih jednostavno ispljunuti kao komarca koji im je slučajno uletio u usta”, prenosi Sky News.

Optužio je Zapad da koristi takozvanu petu kolonu Rusa izdajnika za stvaranje građanskih nemira. “Postoji samo jedan cilj, o tome sam već govorio – uništenje Rusije. Uvjeren sam da će takvo prirodno i nužno samopročišćenje društva samo ojačati našu zemlju”, kaže Putin.

Ne osuđujem one koji imaju vilu u Miamiju, kaže Putin

Osvrnuo se i na ruske oligarhe koji žive na Zapadu.

“Uopće ne osuđujem one koji imaju vilu u Miamiju ili na francuskoj rivijeri, koji ne mogu bez foie grasa, kamenica ili takozvanih rodnih sloboda. Problem apsolutno nije u tome, već, ponavljam, u činjenici da su mnogi od tih ljudi po svojoj prirodi psihički smješteni upravo tamo, a ne ovdje, ne među našim ljudima, ne u Rusiji”, rekao je Putin.

“To je ono što oni misle – znak pripadnosti višoj eliti, višoj rasi”, dodaje, prenosi Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh