Svijet

Ukrajinski zvaničnik: Ruski ratni brodovi raketirali obalu Odese

Ruske pomorske snage “ispalile su ogromnu količinu municije sa velike udaljenosti” na obalu u blizini sela Tuzla, objavio je na Twitteru Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova

Ruski ratni brodovi ispalili su u noći na srijedu rakete i artiljerijske projektile na obalna područja u regionu Odese, rekao je ukrajinski zvaničnik, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ruske pomorske snage “ispalile su ogromnu količinu municije sa velike udaljenosti” na obalu u blizini sela Tuzla, objavio je na Twitteru Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

On nije iznio detalje o eventualnoj šteti ili žrtvama, ali je rekao da “nije bilo pokušaja iskrcavanja trupa” kod historijskog lučkog grada Odesa na Crnom moru.

Prema procjenama Ujedinjenih nacija, najmanje 691 civil je ubijen, a 1.143 povrijeđeno u Ukrajini otkako je Rusija pokrenula rat protiv svog zapadnog susjeda 24. februara.

Više od tri miliona ljudi je izbjeglo iz zemlje, a oko 6,7 miliona je interno raseljeno, saopštile su UN-ove agencije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh