Svijet

Kamerman Fox Newsa ubijen u Ukrajini

Pierre Zakrzewski ubijen je nedaleko od Kijeva u istom napadu u kojem je ranjen i novinar Benjamin Hall, saopćila je američka medijska kuća Fox News

Američka medijska kuća Fox News saopćila je danas da je iskusni snimatelj Pierre Zakrzewski ubijen dok je izvještavao o ratu u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

Zakrzewski je povrijeđen u istom napadu u kojem je ranjen, a potom hospitaliziran novinar Fox Newsa Benjamin Hall. Reporteri su stradali u napadu na vozilo kojim su se vozili nedaleko od Kijeva.

“Sa velikom tugom i teškog srca jutros dijelimo vijesti u vezi sa našim voljenim snimateljem Pierrom Zakrzewskim“, rekla je izvršna direktorica Suzanne Scott.

Zakrzewski je bio fotograf u ratnim zonama koji je pokrivao sukobe u Iraku, Afganistanu i Siriji.

Iz Foxa nisu objavili nove informacije o zdravstvenom stanju jučer ranjenog novinara Halla.

Zakrzewski i Hall su napadnuti dan nakon što je američki novinar Brent Renaud ubijen iz vatrenog oružja na periferiji Kijeva nakon što je navodno došao pod vatru ruskih trupa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh