Svijet

Biden poručio: Pobrinut ćemo se da Ukrajina ima oružje za borbu!

Predsjednik sjedinjenih Američkih Država Joe Biden poručio je danas da će njegova zemlja nastaviti pomagati Ukrajinu u njihovoj borbi protiv ruske agresije.

Joe Biden - AFP

Kako je na svom zvaničnom Twitter nalogu napisao Biden, ta pomoć će biti na svim poljima, vojnom, ekonomskom i humanitarnom.

“Pobrinut ćemo se da Ukrajina ima oružje za odbranu od invazijskih ruskih snaga. Poslat ćemo novac i hranu i pomoć da spasimo ukrajinske živote. Dočekat ćemo ukrajinske izbeglice raširenih ruku”, napisao je Biden.

Podsjećamo, nakon što je Rusija 24. februara napala Ukrajinu predsjednik Vladimir Putin je poslao poruku svim zemljama koje se pokušaju umiješati će ruski odgovor voditi posljedicama koje nisu vidjeli u historiji.

Također, Vlada Ruske Federacije odobrila je prošle sedmice listu država koje se zbog uvođenja sankcija prema Moskvi definiraju kao “neprijateljske” prema ovoj državi. prenosi “Ekskluziva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh