Svijet

“Rat u Ukrajini trebao bi biti gotov do maja”

Rat u Ukrajini trebao bi biti gotov do maja jer će Rusiji ponestati resursa za nastavak invazije, tvrdi Oleksij Arestovič, savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika.

Potresne fotografije s lica mjesta - STATE EMERGENCY SERVICE

Pozivajući se na video koji je objavilo nekoliko ukrajinskih medija, Reuters izvještava da je Arestovič rekao da će tačan trenutak ovisiti o tome koliko je sredstava Kremlj spreman posvetiti vojnoj kampanji.

“Mislim da bismo najkasnije u maju, početkom maja, trebali imati mirovni sporazum, možda puno ranije, vidjet ćemo, govorim o najnovijim mogućim datumima”, rekao je Arestovič.

“Sada smo na račvanju: ili će doći do mirovnog sporazuma vrlo brzo, u roku od sedmicu-dvije, s povlačenjem trupa i svega, ili će se pokušati okupiti neki, recimo, Sirijci za drugi krug i, kad i njih sameljemo, dogovor do sredine aprila ili krajem aprila. Potpuno ludi scenarij mogao bi uključivati i da Rusija šalje svježe ročnike nakon mjesec dana obuke”, rekao je Arestovič, prenosi Index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh