Svijet

Putinov zapovjednik priznao: Invazija ne ide tako brzo kako smo htjeli

Glavni zapovjednik Nacionalne garde Rusije, nekadašnji osobni tjelohranitelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, Viktor Zolotov rekao je da ruska “specijalna vojna operacija” ne ide prema planu.

Rusima se obratio nakon pravoslavnog bogoslužja u moskovskom hramu Krista Spasitelja.

“Želim obavijestiti vas i sve prisutne župljane da postrojbe Nacionalne garde, zajedno s oružanim snagama Ruske Federacije, ispunjavaju sve zadaće postavljene tijekom ove vojne operacije”, rekao je Zolotov, piše ruski Tass.

“I želim reći da ne ide sve tako brzo kako bismo željeli, ali samo zato što se nacisti kriju iza leđa civila, starih ljudi, žena, djece, organiziraju borbene položaje u vrtićima, školama, kao i stambenim zgradama”, dodaje, piše Index.

“Ali korak po korak idemo prema postavljenom cilju. Pobjeda će biti naša”, dodao je. Rekao je da će “Kristova ikona zaštititi rusku vojsku i ubrzati pobjedu”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh