Svijet

Ovu su nove sankcije koje EU uvodi Rusiji i Bjelorusiji

Evropska unija dogovorila je novi krug sankcija protiv ruskih dužnosnika i oligarha te članova njihovih obitelji koji su uključeni u agresiju protiv Ukrajine.

Ursula von der Leyen - Twitter

Nove sankcije uključuju i mjere protiv ruskog pomorskog sektora te isključivanje triju bjeloruskih banaka iz SWIFT-a, objavilo je francusko predsjedništvo.

Nove sankcije “razjašnjavaju pitanje kripto-valuta i dopunjuju popis tehnologija i robe koja se ne može izvoziti u Rusiju”, navodi francusko predsjedništvo.

Odluku su dogovorili veleposlanici država članica, a stupit će na snagu kada se dovrši postupak i nakon što se objavi u službenom glasilu EU-a.

“Države članice rade na paketu sankcija za oko 100 osoba odgovornih na različitim razinama vlasti”, rekao je Joseph Borrell u Europskom parlamentu. Rekao je da se nada dogovoru “do kraja današnje sjednice”, ne iznoseći više detalja. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh