Svijet

Poljska stavila na raspolaganje svoje avione, očekuje se da idu u Ukrajinu

Vlasti Republike Poljske, nakon konzultacija između predsjednika i Vlade, spremne su smjesta i besplatno rasporediti sve svoje avione MIG-29 u zračnu bazu Ramstein i staviti ih na raspolaganje Vladi Sjedinjene Američke Države.

avion - Twitter

Istodobno, Poljska traži od Sjedinjenih Država da nam dostave rabljene zrakoplove s odgovarajućim operativnim sposobnostima. Poljska je spremna odmah utvrditi uvjete kupnje aviona.

Poljska vlada također traži od drugih saveznika u NATO-u – vlasnika aviona MIG-29 – da djeluju na isti način, stoji u saopštenju Poljske Vlade.

Sjedinjene Države razmatraju slanje zrakoplova u Poljsku ako Varšava odluči poslati borbene zrakoplove u Ukrajinu, rekao je američki državni tajnik Antony Blinken u nedjelju tijekom posjeta Moldaviji.

Podršku Poljskoj izrazila je i Veliak Britanija koja je rekla da će ih podržati ako odluče dati svoje avione Ukrajini. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh