Svijet

Širom Rusije održani antiratni protesti

Demonstranti su od ruske administracije tražili da zaustavi rat u Ukrajini i osigura mir

Širom Rusije danas su održani antiratni protesti na kojim su demonstranti tražili okončanje rata i uspostavu mira u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

Protesti su održani u Moskvi, St. Peterburgu i drugim ruskim gradovima i to na poziv ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji je uvršten na listu osoba povezanih sa terorizmom.

Policija je preduzela stroge mjere bezbjednosti, a na ulicama i trgovima u centru Moskve postavljene su i barikade.

Okupljena masa na Manježnom trgu kod Crvenog trga, čiji je ulaz bio zatvoren, zatražila je od ruske administracije da zaustavi rat u Ukrajini i osigura mir.

Stotine ljudi marširale su i oko centra St. Peterburga, noseći transparente i uzvikujući antiratne slogane.

Intervenirajući na protestima, uglavnom mladih demonstranata, policija je izvršila provjere identiteta i privodila demonstrante.

Prema opozicionim izvorima, demonstracije su održane u najmanje 50 ruskih gradova, a policija je privela najmanje 2.500 demonstranata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh