Svijet

Pedijatrica poginula dok je pokušavala izvući tijelo nećaka (14) u Kijevu

Četrnaestogodišnji Arsen poginuo je od šrapnela u Kijevu, a njegova teta, inače liječnica, pokušala je skloniti njegovo tijelo. Zatim je i sama poginula. Tu informaciju na Twitteru objavilo je ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova.

porodica iz Ukrajine - Twitter

Vijest o ubijenoj liječnici ukrajinski ministar zdravstva objavio je 1. ožujka. Na Facebooku je napisao da je u bolnicu u mjestu Kuhari Kijevskoj oblasti vozila ranjenog dječaka, piše Dnevnik.hr.

“To su neljudi, teroristi i to svakako ne smije proći nekažnjeno”, napisao je Viktor Liaško na Facebooku.

O događaju se potom oglasilo i Ministarstvo vanjskih poslova. Sinoć su objavili kako dječaka kola hitne pomoći nisu mogle preuzeti zbog stalnog granatiranja. Njegova teta, Marina Kalabina, inače anesteziologinja u bolnici za dječju kardiologiju i kardiokirurgiju u Kijevu, sama je otišla po njega. Kad se automobilom vraćala u Kijev, njen auto je napadnut.

“Preminula je na licu mjesta. Obitelj sad ne može ni do njenog ni do dječakovog tijela jer je područje pod ruskom kontrolom”, stoji u objavi ministarstva na Twitteru. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh