Svijet

Zelensky: Više od 100.000 ruskih okupatora u Ukrajini

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski kaže da se u Ukrajini nalazi više od 100.000 ruskih osvajača, javlja Ukrinform.

Volodimir Zelenski - Fena

Zelensky je dodao da je razgovarao s premijerom Indije Narendrom Modijem.

– Razgovarao sam s indijskim premijerom Narendrom Modijem. Obaviješten je o toku ukrajinske odbrane od ruske agresije. Više od 100.000 osvajača je na našoj zemlji. Podmuklo pucaju na stambene objekte. Pozvao sam Indiju da nam pruži političku podršku u Vijeću sigurnosti UN-a. Zaustavite agresora zajedno – napisao je Zelenski na Twitteru.

Kako je objavljeno, 24. februara, predsjednik Rusije Vladimir Putin najavio je pokretanje specijalne operacije u Ukrajini. Nakon toga su ruski projektili pogodili niz ukrajinskih gradova, a napadnuti su i vojni objekti Oružanih snaga Ukrajine.

Ujutro 24. februara Vrhovna Rada odobrila je dekret predsjednika Volodimira Zelenskog o uvođenju vanrednog stanja u cijeloj Ukrajini, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh