Svijet

Rusi nastavili vojnu operaciju na Ukrajinu: “SAD uvode dodatne sankcije Putinu i Lavrovu”

Drugi dan ruske vojne operacije na Ukrajinu rano jutros odjeknulo je nekoliko eksplozija u Kijevu, javlja TASS, pozivajući se na objavu Nezavisne ukrajinske informativne agencije (UNIAN). Prema izvještajima nezavisne agencije, eksplozije su se čule u raznim okruzima u Kijevu u 4.22 po lokalnom vremenu.

22.38 – Ruska vojska je ušla u grad Melitopolj
Ruska vojska je bez otpora ušla u ukrajinski grad Melitopolj na jugu Ukrajine, saopštilo je večeras rusko Ministarstvo odbrane.

“Nakon amfibijskog juriša u rejonu naselja Azov u Ukrajini ruske jedinice su krenule u marš i bez otpora ušle u Melitopolj”, navodi se u saopštenju.

BBC prenosi da je na društvenim mrežama objavljen verifikovan video snimak na kojem se vide borbe u Melitopolju.

22.22 – Zaharova tvrdi: Ukrajinska strana odbila da pregovara, traže odgodu
Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je večeras da je Kijev odbio da pregovara o ukrajinskoj krizi i da je predložio da to pitanje bude odloženo za sutra.

“Ukrajinska strana je odbila da pregovara. Predstavnici kijevskog režima su predložili da se ovo pitanje odloži za sutra”, rekla je Zaharova, prenose ruski mediji,pišu Nezavisne

22.17 – Reagovala i Kina o dešavanjima u Ukrajini
Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji rekao je danas u razgovoru sa višerangiranim evropskim zvaničnicima da Kina poštuje suverenitet država, uključujući i Ukrajinu, ali da se treba adekvatno odgovoriti na zabrinutosti Rusije zbog širenja NATO-a na istok Evrope.

Vang je istakao da aktuelna situacija u Ukrajini nije nešto što je Peking želio da vidi i da će pozdraviti direktan dijalog između Rusije i Kijeva što je prije moguće.

21.58 – “SAD uvode dodatne sankcije Putinu i Lavrovu”
Portparolka Bijele kuće Džen Psaki saopštila je da će SAD uvesti dodatne sankcije predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh