Svijet

Rusi pobili sve vojnike na otoku, odgovorili im na upozorenje sa: J..ite se

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je 137 ukrajinskih državljana – i vojnika i civila – poginulo prvog dana ruskog napada. Najmanje 316 osoba je ozlijeđeno.

vojnici - Reuters

“Svaki vojnik koji je čuvao Zmijski otok na Crnom moru je poginuo”, rekao je Zelenskij i dodao da će poginulima odati počast posthumno. prenosi n1

Rusi prvo upozorili Ukrajince, a ovi im uzvratili: “Jebite se”

Objavljena je i radio-komunikacija zapovjednika ruskih i ukrajinskih snaga.

Na snimci se prvo čuje pripadnik ruske vojske:

“Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbjegnite krvoproliće i nepotrebne žrtvu. Ako ne pristanete, bombardirat ćemo vas”, čuje se.

Ukrajinci potom odgovaraju kratko i jasno: “Jebite se.”

Nažalost, nitko od 13 ukrajinskih vojnika na Zmijskom otoku nije preživio.

Snimak razgovora poslušajte u nastavku:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh