Svijet

Erdogan prokomentirao invaziju Rusije na Ukrajinu

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan je, govorio ruskoj vojnoj invaziji na Ukrajinu, te poručio kako ovaj korak predstavlja težak udarac za mir, blagostanje i stabilnost regije.

Recep Tayyip Erdogan - Screenshot

Erdogan je danas u Predsjedničkoj palati u Ankari predsjedavao sastankom sigurnosnog vijeća Turske, te je glavna tema bila ruska vojna operacija u Ukrajini, koja je odlukom ruskog predsjednika Vladimira Putina pokrenuta jutros.

Erdogan je rekao kako je obavio razgovar sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, u kojem su se dotakli posljednjeg stanja nakon napada Rusije na Ukrajinu.

“Turska podržava borbu koju Ukrajina vodi za zaštitu teritorijalnog integriteta, a to sam kazao i Zelenskom, s kojim sam upravo razgovarao”, poručio je Erdogan.

Pozvao je, još jednom, na rješavanje problema između Rusije i Ukrajine kroz dijalog u okviru sporazuma iz Minska: “Ovaj korak (ruski napad, op.a.) koji smatramo kršenjem međunarodnog prava, težak je udarac za mir, blagostanje i stabilnost regije. Vojnu operaciju koju je Rusija pokrenula u Ukrajini odbacujemo i smatramo neprihvatljivom.”

Posebno je naglasio da će njegova zemlja učiniti sve što je potrebno kako bi obezbijedili sigurnost svih ljudi koji žive u Ukrajini, a posebno svojih građana i, kako je rekao, braće Tatara, piše Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh