Svijet

Lavrov odbacuje sankcije Zapada zbog priznanja Donjecka i Luganjska

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je u utorak prijetnju sankcijama, rekavši da će ih Zapad uvesti bez obzira na događaje i opisujući odgovor na rusko priznanje dijelova dva otcjepljena ukrajinska regiona Donjeck i Luganjsk kao predvidljiv, prenosi Reuters.

Sergej Levrov - Hayat

“Naše evropske, američke, britanske kolege neće stati i neće se smiriti dok ne iscrpe sve svoje mogućnosti za takozvano ’kažnjavanje Rusije‘. Već nam prijete svim vrstama sankcija ili kako sada kažu – ‘majka svih sankcija’”, rekao je Lavrov.

“Pa, navikli smo. Znamo da će sankcije ionako biti uvedene, u svakom slučaju. Sa ili bez razloga”, zaključio je Lavrov.

Istovremeno, Ministarstvo inostranih poslova Rusije pozvalo je ostale zemlje da priznaju dijelove Luganjska i Donjecka koje kontrolišu proruski separatisti, nakon što je to u ponedjeljak učinio ruski predsjednik Vladimir Putin. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh