Svijet

Joe Biden organizuje sastanak saveznika oko Ukrajine

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden telefonski će razgovarati sa saveznicima iz NATO-a i EU-a oko ukrajinske krize, doznaje se u petak iz ureda kanadskog predsjednika Vlade Justina Trudeaua, prenosi Reuters.

Joe Biden - Screenshot

Navodi se da će Biden organizirati poziv sa saveznicima iz Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Poljske, Rumunjske, Velike Britanije te ostalih članica EU-a i NATO saveza.

Bijela kuća je ranije u četvrtak priopćila da je Biden telefonski razgovarao s talijanskim premijerom Mariom Draghijem te su obojica ponovno potvrdili njihovu predanost suverenitetu Ukrajine, kao i da su spremni pogoditi Rusiju s novim teškim gospodarskim sankcijama ukoliko bi se dogodio napad na Ukrajinu, piše Hina.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh