Svijet

EU osudila granatiranje vrtića u Ukrajini

EU je najoštrije osudila prijavljeno granatiranje vrtića u Stanici Luganskoj uz konsataciju da je takvo neselektivno granatiranje civilne infrastrukture potpuno neprihvatljivo i da predstavlja jasno kršenje primirja i sporazuma iz Minska.

Josep Borrell - Twitter

U večerašnjem saopštenju šefa diplomatije EU, Žosepa Borelja, poziva se na hitan prekid eskalacije nasilja i pozdravlja “kontinuirana uzdržanost” Ukrajine.

“Kao Evropska unija, ujedinjeni smo u našoj nepokolebljivoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine unutar njenih međunarodno priznatih granica. Evropska unija u potpunosti podržava rad Specijalne posmatračke misije OEBS-a i poziva na njen neometan pristup cijeloj teritoriji Ukrajine u skladu sa njenim mandatom”, zaključuje se u pisanom saopštenju Borelja, piše Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh