Svijet

Putin: Ne želimo rat u Evropi

Rusija ne želi rat u Evropi, iznijela je bezbjednosne prijedloge da bi spriječila tu mogućnost, kazao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin - Ft.com

Putin je u utorak izjavio da je Moskva spremna za razgovore sa SAD-om i NATO-om o ograničenjima za raspoređivanje raketa i vojnoj transparentnosti.

Govoreći nakon razgovora s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom, prvi čovjek Rusije je rekao da su SAD i NATO odbacili zahtjev Moskve da zadrži Ukrajinu i druge bivše sovjetske nacije izvan NATO-a, zaustavi raspoređivanje oružja u blizini ruskih granica i povuče snage saveza iz istočne Evrope.

Složili su se da razgovaraju o nizu sigurnosnih mjera koje je Rusija ranije predložila.

Saopćenje je uslijedilo nakon što je rusko Ministarstvo odbrane objavilo djelimično povlačenje trupa nakon vojnih vježbi. Ruska vojska nije dala detalje o tome odakle se trupe povlače, niti koliko. Rusija je negirala bilo kakve planove za invaziju na Ukrajinu. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh