Svijet

SAD: Bez novih sankcija za učesnike projekta gasovoda “Sjeverni tok 2”

Ona je novinarima rekla da postoji neslaganje Bijele kuće i pojedinih članova Kongresa SAD koji smatraju da bi sankcije “Sjevernom toku 2” bile efikasne.

Jen Psaki - screenshot

Administracija Sjedinjenih Američkih Država trenutno odbacuje pristup u kojem su predviđene nove sankcije usmjerene ka učesnicima projekta izgradnje ruskog gasovoda “Sjeverni tok 2”, saopćila je portparol Bijele kuće Džen Psaki (Jen).

Ona je novinarima rekla da postoji neslaganje Bijele kuće i pojedinih članova Kongresa SAD koji smatraju da bi sankcije “Sjevernom toku 2” bile efikasne.

– Nismo saglasni. Vjerujemo da je prednost da damo do znanja da se projekat neće nastaviti ukoliko Rusija izvrši invaziju (na Ukrajinu). Zato ne mislimo da bi pristup strogih sankcija sada bio učinkovit – istakla je Psaki.

Psaki je naglasila da SAD ne misle da je “Sjeverni tok 2” dobar projekat ili “dobar posao” i da je Vašington prilično jasan kada je to u pitanju, javio je TASS.

– Mislim da smo sada usredotočeni na ono što mislimo da je prava diplomatska taktika, jer se odnosi na odvraćanje, što je dio pristupa – navela je Psaki, dodavši da je Vašington imao “niz nepredviđenih situacija” i nastavio je da radi na tome da bude u korak sa svojim partnerima, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh