Svijet

UHAPŠEN UBICA KOJI JE PRILIKOM RUTINSKE KONTROLE USMRTIO POLCAJCE U NJEMAČKOJ

Policija je u ponedjeljak poslijepodne u saveznoj pokrajini Sarskoj na krajnjem zapadu Njemačke uhapsia 38-godišnjeg Johannesa Andreasa Schmitta kojeg sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima prilikom rutinske kontrole vatrenim oružjem ubio dvoje mladih policajaca.

Njemačka policija - Hayat

Uhapsili smo osobu za kojom smo tragali – saopćila je policija u Sarskoj. Prije toga izdali su potjernicu za 38-godišnjim Johannesom Andreasom Schmittom čiji dokumenti su pronađeni na mjestu ubistva.
Policija je dodala kako je uhapsila još jednu osobu u Sarskoj, ne navodeći detalje.

Schmitta se sumnjiči da je u ranim jutarnjim satima u susjednoj saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka prilikom policijske kontrole vatrenim oružjem usmrtio 24-godišnju policajku koja je još prolazila obuku te njenog 29-godišnjeg kolegu.

On je, kako je saopćila policija, već poznat vlastima zbog bježanja s mjesta nesreća. Bio je u posjedu dozvole za oružje.

Zasad nije poznato je li u automobilu s osumnjičenim bilo još osoba. prneosi “Hayat“.

Ubijeni policajci u prtljažniku automobila osumnjičenoga pronašli su mrtvu divlju životinju. Nakon toga je došlo do eskalacije. Ubijeni policajac je, prije nego što je smrtno pogođen, ispalio nekoliko hitaca iz svoga oružja. Oba policajca nosili su uniforme i zaštitne prsluke.

Političari u obje savezne pokrajine izrazili su zaprepaštenje zbog ubistva policajaca, prenosi Jutarnji list.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh