Svijet

Papa Franjo nakon sastanka: Komšić je dobra osoba

Papa Franjo dao je kratku izjavu za medije nakon što je jutros održao privatnu audijenciju za predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

papa Franjo i Željko Komšić - Predsjedništvo BiH

Na kraju sastanka, koji je trajao nešto više od pola sata, Sveti Otac je predsjedniku poklonio mozaik s prikazom “Sijača” i nekoliko tomova papinih dokumenata.

Kako smo ranije objavili, Komšić je papi poklonio tom o “Kraljevstvu Bosne” Emira Filipovića i prsten s pečatom bosanskog vladara iz srednjeg vijeka.

“On je dobra osoba”, rekao je nakon sastanka poglavar rimokatoličke crkve, prenosi talijanski medij In Terris

Podsjećamo, na kraju razgovora s Papom, Komšić se sastao s sekretarom za odnose s državama monsinjorom Paulom R. Gallagherom.

Tokom razgovora u Državnom sekretarijatu izraženo je priznanje za postojeće dobre bilateralne odnose i razmotreni su prioriteti kolegijalnog predsjedavanja. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh