Svijet

Komšić se susreo s papom Franjom i poklonio mu prsten bosanskih vladara i knjigu

Danas je u Vatikanu, na svojoj prvoj ovogodišnjoj audijenciji, papa Franjo primio predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

papa Franjo i Željko Komšić - Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Komšić i Sveti otac su imali privatni razgovor u papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao papu Franju o posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Komšić i papa Franjo su se dotakli i problema s kojima se susreće Bosna i Hercegovina, prevashodno s odlaskom ljudi iz cijele regije, kao i izazovima modernog vremena. Posebno su govorili o važnosti očuvanja univerzalnih vrijednosti.

Po završetku susreta predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine je papi Franji uručio poklon, a radi se, naime, o vrijednom izdanju knjige Bosansko kraljevstvo, kao i prstenu pečatnjaku bosanskog vladara iz Donje Zgošće kod Kaknja.

Komšić se nakon sastanka s papom Franjom sastao i s nadbiskupom Paulom Gallagherom, sekretarom Vatikana za odnose s državama. Nadbiskup je u razgovoru s Komšićem potcrtao ulogu Vatikana u priznanju Bosne i Hercegovine kao nezavisne države, kao i veliku podršku koju i sada daju nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini.

Nadbiskup Gallagher se interesovao i za sigurnosno-političku situaciju u BiH, kao i za odnos susjednih i drugih zemalja prema Bosni i Hercegovini i krizi u BiH. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh