Svijet

Đokovićeva korona: “Da je bilo obrnuto, posljedice za novinare bile bi teške”

Simon Cambers, kopredsjednik Međunarodnog udruženja teniskih novinara (ITWA), kazao je da je Novak Đoković jednostavno morao otkazati intervju za “L’Equipe” kada je saznao da je pozitivan na Covid-19.

Novak Đoković - TheGuardian.com

Cambers je rekao da bi, da je situacija bila obrnuta i da su novinari bili zaraženi tokom intervjua, posljedice za njih bile veoma teške.

Svjesno dovođenje u opasnost
“Bili smo veoma zabrinuti kada smo saznali da je jedan od naših članova, Franck Ramella iz ‘L’Equipea‘, bio dio tima koji je radio intervju tog dana sa Novakom Đokovićem i da nikog od učesnika srbijanski teniser ili njegov tim nije obavijestio da je bio pozitivan na Covid-19 testu, čime je očigledno doveo ljude u opasnost“, kazao je Cambers,piše Danas.ba

Kopredsjednik “ITWA” navodi šta bi bilo da je situacija bila obrnuta.

Oštre kritike i kazna
“Posljedice bi bile teške za novinare, njihov posao bi bio ugrožen, te bi bili oštro kritikovani i kažnjeni. To je čudna i teška situacija za razumjeti“, smatra Cambers.

“Novak je samo trebao otkazati intervju, čime bi pokazao odgovornost. Ili da je barem svima prisutnima kazao da je pozitivan, pa makar i asimptomatski“, dodao je na kraju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh