Svijet

Na istoku SAD-a zatvorene škole i otkazano stotine letova zbog snježne oluje

Snježna oluja nanijela je više od 15 centimetara snijega u dijelovima istoka SAD-a u petak, što je prouzročilo zatvaranje škola i ureda savezne vlade, dok je zračni promet obustavljen na dva dana, a mećava je zatvorila i glavnu autocestu u Virginiji, javlja NBC.

oluja - Reuters

Upozorenja zbog snježne oluje bila su na snazi do podne u petak u području od Washingtona do savezne države Maine, objavila je Nacionalna meteorološka služba.

U dijelovima Kentuckyja, Virginije, Pennsylvanije, New Yorka i Marylanda palo je 15-20 centimetara snijega.

Obalni dijelovi Nove Engleske najgore su pogođeni, a u nekim gradovima Connecticuta i Massachusettsa palo je više od 30 centimetara snijega u četvrtak i petak, prema podacima Nacionalne meteorološke službe.

– Trenutno je stabilno stanje, jaka anticiklona kreće se prema istoku-sjeveroistoku. Do večeri bi snijeg trebao prestati padati – kazao je meteorolog iz Bostona Alan Dunham.

Do petka ujutro više od 400 letova odgođeno je ili otkazano s aerodroma u New Yorku, Bostonu i Washingtonu, prema stranici Flightaware.com. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh