Svijet

Zakazan novi sastanak Bidena i Putina za sutra

Horn je rekla da je Bajden razgovarao s čelnicima širom Evrope o situaciji na granici s Ukrajinom, dok su dužnosnici Bajdenove administracije bili u kontaktu s NATO-om, Evropskom unijom i Organizacijom za evropsku sigurnost i saradnju

Vladimir Putijn , Joe Biden - n1.

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) razgovarat će sutra s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopćila je Bijela kuća, dok Vašington smišlja zajednički odgovor na rusko vojno jačanje na granici Ukrajine s evropskim saveznicima.

Bajden i Putin će razgovarati o nizu tema, uključujući nadolazeće sigurnosne razgovore između zemalja, rekla je glasnogovornica Vijeća za nacionalnu sigurnost Emili Horn (Emily Horne) u saopćenju.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je Reutersu da je poziv planiran za “četvrtak kasno navečer”, bez daljnjih pojašnjenja.

Horn je rekla da je Bajden razgovarao s čelnicima širom Evrope o situaciji na granici s Ukrajinom, dok su dužnosnici Bajdenove administracije bili u kontaktu s NATO-om, Evropskom unijom i Organizacijom za evropsku sigurnost i saradnju.

Moskva je uzbunila Zapad okupljanjem desetaka hiljada vojnika u blizini Ukrajine u posljednja dva mjeseca, nakon zauzimanja ukrajinskog poluotoka Krima 2014. i potpore separatista koji se bore protiv kijevskih trupa u istočnoj Ukrajini.

Rusija poriče da planira napad na Ukrajinu i kaže da ima pravo premještati svoje trupe na vlastitom tlu kako želi. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh