Svijet

Austrija ukida lockdown za nevakcinisane tokom praznika

Austrija će ukinuti lockdown za nevakcinisane tokom praznika, dajući predah od jedne od najstrožih politika protiv koronavirusa u Evropi.

Austrija -Pixsell

Nevakcinisanim osobama bit će dozvoljeno da se sastaju u grupama do 10 osoba tri dana oko Božića, kao i na dočeku Nove godine.
Okupljanje između 10 i 25 osoba i dalje će biti dozvoljeno samo za potpuno vakcinisane ili one koji su se nedavno oporavili od virusa.

Vlada Austrije tako daje izuzetak od strogih ograničenja za ljude koji ne žele da se vakcinišu. Inače im je dozvoljeno samo da odu od kuće zbog posla, kupovine osnovnih namirnica i vježbanja, iako su se trgovci i drugi žalili na poteškoće u provođenju pravila.

Trosedmični lockdown u Austriji za sve koji je okončan prošle sedmice pomogao je da se stopa infekcija smanji za četvrtinu, piše Bloomberg.

Ograničenja za nevakcinisane i planovi da vakcinacija postane obavezna izazvali su proteste širom zemlje, koje predvodi krajnje desničarska Slobodarska partija prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh