Svijet

Film sa Alecom Baldwinom: Policija SAD će možda podnijeti optužnicu

Moguće je da će biti podignuta optužnica zbog prošlonedjeljne pucnjave na snimanju filma Hrđa (Rust) u Novom Meksiku, kada je glumac Alec Baldwin ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins i ranio reditelja filma Joela Souzu, saopštila je američka policija.

Alec Baldwin - Twitter

„Sve opcije su na stolu. Niko nije isključen i ovom trenutku“, rekla je okružna tužiteljka Mary Carmack-Altwies o mogućem podizanju optužnice, prenosi BBC.
Istražitelji su, takođe, kazali da su postojali „neki propusti“ kada se radilo o bezbjednosti na snimanju filma.

Predstavljajući prve nalaze iz istrage, okružni šerif Santa Fea Adan Mendoza je rekao da su sumnjali da je na snimanju bilo još pravih metaka koji su pronađeni.

„Utvrđujemo kako su se oni našli tamo, zašto su bili tamo, jer nisu smjeli da budu tamo“, kazao je Mendoza.

On je dodao da je policija do sada prikupila 600 dokaza, uključujući tri komada vatrenog oružja i 500 metaka.

Mendoza je takođe naveo da je iz ramena reditelja Souze izvađen metak i predat policiji kao dokaz. prenosi n1

„Mislim da su činjenice jasne – oružje je predato gospodinu Baldwinu. Oružje je bilo funkcionalno i ispaljen je pravi metak koji je ubio gospođu Hatchins i ranio gospodina Souzu“, rekao je on.

Dodao je da je na snimanju filma bilo oko 100 ljudi u trenutku incidenta, koji se desio prošlog četvrtka.

Takođe je potvrdio da je dvoje ljudi, pomoćnik reditelja Dave Halss i oružararka Hannah Gutierrez-Reed, rukovalo pištoljem Colt 45, prije nego što je Baldwin ispalio smrtonosni hitac.

Halls je rekao istražiteljima da nije provjerio sve metke u pištolju prije nego što ga je dao glumcu, prema istražnim dokumentima koji su objavljeni juče. On je, prije nego što je predao pištolj Baldwinu, rekao da je bezbjedan.

U međuvremenu, Guterrez Reed, rekla je istražiteljima da je oružje bilo osigurano prije pucnjave, ali ne i municija. Dodala je da se oružje uobičajeno drži u sefu, kojem pristup ima samo nekoliko ljudi.
„Utvrdićemo kako se tačno ovo desilo i da li je trebalo da znaju da je u oružju bila prava municija“, rekao je šerif Mendoza.

Baldwin i producenti filma angažovali su privatnu pravnu kancelariju da sprovede istragu o okolnostima pucnjave, prema agenciji Reuters.

Nekoliko pravnih stručnjaka, međutim, rekli su da je malo vjerovatno da će protiv Baldwina biti podignuta optužnica.

Glumac, koji je i producent filma Hrđa, sarađuje sa istražiteljima i izrazio je šok zbog onoga što je opisao kao „tragičan incident“, koji je podstakao debatu o bezbjednosnim pravilima na snimanjima filmova u Hollywoodu i korištenju rekvizitnih pištolja.

„Očigledno, mislim da je do nedavno ta industrija važila za bezbjednu. Ali, mislim da postoje bezbjednosna pitanja kojima moraju da se pozabave i holivudska filmska industrija, ali i država Novi Meksiko“, poručio je novinarima šerif Mendoza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh