Svijet

Liban: U vatri na pristalice Hezbollaha i šiitskog pokreta Amal poginula jedna osoba

Nekoliko osoba je povrijeđeno u pucnjavi u Bejrutu

Pucnjava u Bejrutu - Twitter

U vatri koja je otvorena na pristalice Hezbollaha i šiitskog pokreta Amal, u Bejrutu, u Libanu, poginula je jedna osoba, a nekoliko je ranjeno, javlja Anadolu Agency (AA).

Pristalice Hezbollaha i pokreta Amal organizirali su proteste i zahtijevali da umjesto sudije Tarika el-Bitara, koji učestvuje u istrazi prošlogodišnje eksplozije u luci Bejrut, bude postavljen neko drugi.

Kako novinar AA doznaje, u trenutku kada su demonstranti krenuli prema Palati pravde u Bejrutu, na području Et-Tayyune otvorena je vatra.

Preliminarne informacije pokazuju kako je poginula jedna osoba, a povrijeđeno je nekoliko demonstranata. Povremeno dolazi do pucnjave. S obzirom na tenzije i paniku koji vladaju, na mjesto događaja su poslane dodatne sigurnosne snage.

Snažna eksplozija 4. augusta 2020. odjeknula je u luci Bejrut. Poginulo je više od 200 ljudi, a povrijeđeno više od 6.000. Zbog eksplozije je raseljeno više od 300.000.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh