Svijet

U požaru u Rimu uništen historijski objekat

Industrijski most Ponte di ferro u Rimu djelimično je uništen u velikom požaru koji je izbio noćas u barakama beskućnika ispod ovog historijskog objekta.

Požar - Screenshot

U požaru je dio mosta izgorio i srušio se u rijeku Tevere i tek treba da bude utvrđeno da li je narušena osnovna konstrukcija ili će most zbog oštećenja morati da bude srušen.

Požar je buknuo malo prije ponoći, a vatrogasci su uspjeli da ga lokalizuju oko jedan čas, javlja agencija Ansa.

Veliki požar buknuo je i djelimično uništio takozvani gvozdeni most, izgrađen 1863. godine, koji spaja rimska naselja Ostinese i Trastevere.

Prema prvim informacijama, nema ljudskih žrtava, a neki očevici tvrde da je požar buknuo u barakama beskućika koje se nalaze ispod mosta, nakon čega je nastao stampedo ljudi koji su bili u obližnjim restoranima i barovima.

Vatra je ugrozila i dio gasnih instalacija pa je iz predostrožnosti isključen dovod gasa, struje i vode zbog čega su tri rimska naselja ostala bez snabdijevanja osnovnim energentima.

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi posjetila je mjesto nesreće.

“Najvažnije je da nije bilo ljudskih žrtava, ali je tužno vidjeti da je dio historije uništen”, rekla je ona, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh