Svijet

Scene užasa, dvoje mrtvih! / Polugoli muškarac sa terase ispaljuje hice na prolaznike

Policija je objavila da je u toku “situacija opasna za građane”

dalmacijadanas

U gradu Almelo u Nizozemskoj danas je došlo do napada u kojem je, navodno, polugoli muškarac iz samostrela s balkona pucao po prolaznicima. Očevici kažu da su čuli više hitaca.

U napadu su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je povrijeđena.

Policija je ispalila više hitaca pokušavajući da uhapsi osumnjičenika, a lokalni mediji javljaju da je osumnjičeni povrijeđen i uhapšen.

RTV Oost objavio je snimku koja prikazuje polugolog muškarca sa samostrelom na balkonu, dok se u pozadini čuje hitac iz vatrenog oružja.

Policija je prvo na Twitteru objavila da je situacija pod kontrolom, ali potom su objavili da se radi o situaciji koja se označava kraticom GRIP 3, što znači da je u toku “situacija opasna za građane”.

Društvenim mrežama kruže snimke koje prikazuju akciju policije.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh