Svijet

Od ukupnog broja hospitalizovanih zbog korone u Njemačkoj, osam posto je vakcinisanih

Institut “Robert Koch” iz Njemačke je objavio statističke podatke koji govore broju trenutno hospitalizovanih od koronavirusa u državi, među kojima se nalazi i podatak vakcinisanih, a oboljelih od Covida-19.

Koronavirus - Slobodna-bosna.ba

Dva su osnovna parametra koja prati ovaj institut, a to je broja oboljelih osoba od koronavirusa koje su hospitalizirane, te broj onih koji se nalaze na odjelima intenzivne njege, a u periodu od 19. jula do 15. augusta.

U tom periodu hospitalizirano je 3.235 osoba od kojih je u potpunosti vakcinisanih 261 što je otprilike osam posto. U isto vrijeme 309 osoba primljeno je na odjele intenzivne njege. Od tog broja 17 osoba je u potpunosti vakcinisano što je nešto više od pet posto ukupnog broja teško oboljelih.

S tim u vezi vlasti ističu da vakcinacija protiv koronavirusa daje rezultate i pozivaju one koji se nisu vakcinisali da to urade.

Do sada je u Njemačkoj vakcinisano 49 miliona građana protiv koronavirusa. prenosi “KIlix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh