Svijet

Poplave pogodile i Kinu: Dramatične scene iz podzemne željeznice

Zbog obilnih kiša u centralnoj kineskoj provinciji Henanu izlile su se najveće rijeke i poplavile ulice desetaka gradova, a putnici u podzemnoj željeznici ostali su zarobljeni u vodi do struka.

Kina poplave - Screenshot

Henan, gusto naseljena pokrajina dvostruko veća od Austrije, od vikenda je pogođena nevremenom u neuobičajeno aktivnoj kišnoj sezoni.

Nema službenih izvješća o poginulima ili povrijeđenim, ali jedan ABC-jev reporter javlja kako je zasad poginula jedna osoba. šrenosi “Radiosarajevo

Dramatične scene iz podzemne željeznice
U Zhengzhou, glavnom gradu Henana na obalama Žute rijeke, u utorak je u sat vremena palo više od 200 mm kiše, primoravši grad da prekine sav saobraćaj podzemne željeznice.

Na dramatičnoj snimci podijeljenoj na društvenim mrežama mogu se vidjeti putnici u podzemnoj željeznici u mutnoj vodi do struka i na stanici željeznice pretvorenoj u bazen.

U Ruzhouu, jugozapadno od Zhengzhoua, na ulicama je bujica nosila automobile i druga vozila, pokazuju snimke na društvenim mrežama.

Zatvoren Shaolin
Rastuća rijeka Yi zaprijetila je špiljama Longmen pod zaštitom UNESCO-a gdje se nalaze statue Bude uklesane u vapnenačke litice blizu grada Luoyanga.

Privremeno je zatvoren i hram Shaolin u gradu Dengfengu poznat po orijentalnim borilačkim vještinama.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh