Svijet

Papa Franjo s bolničkog balkona održao tradicionalnu nedjeljnu molitvu

To je prvo papino pojavljivanje u javnosti nakon prošlosedmičnog operativnog zahvata u bolnici “Agostino Gemelli“

papa Franjo - Twitter

Poglavar Katoličke crkve papa Franjo (84) održao je tradicionalnu nedjeljnu molitvu sa balkona rimske bolnice u kojoj se oporavlja nakon operacije, javlja Anadolija.

To je prvo papino pojavljivanje u javnosti nakon operativnog zahvata i prvi put je u svom pontifikatu nedjeljnu podnevnu molitvu Angelus molio iz Univerzitetske polikliničke bolnice „Agostino Gemelli“.

Papa Franjo se na balkonu bolnice pojavio u dobrom stanju. Okupljeni vjernici su ga prekidali pljeskom i povicima: „Živio, Papa!“

Papa je pohvalio i podržao zdravstvo, čije su usluge besplatne za bolesnike. Kritizirao je crkvene krugove koji zagovaraju prodaju bolnica koje zapadaju u ekonomske poteškoće. prenosi “Avaz“.

On se pomolio i za narod Haitija, zemlje koja je zapala u duboku krizu nakon nedavnog atentata na predsjednika.

Papa Franjo podvrgnut je prošle nedjelje operaciji divertikulitisa debelog crijeva. Vatikan nije dao daljnje informacije o operaciji, niti o tome koliko dugo će papa ostati u bolnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh