Svijet

Brisel: Erdogan se sastao s Johnsonom

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Briselu se sastao s premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Johnsonom, javlja Anadolu Agency (AA).

Boris Johnson - CNN.com

Erdogan se na marginama NATO samita sastao s Johnsonom, a susret se održava u štabu NATO-a iza zatvorenih vrata.

Turski predsjednik ranije se sastao s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

Očekuje se da će se Erdogan sastati i s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Joeom Bidenom, njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i još nekoliko lidera.

Lideri zemalja Sjevernoatlantskog saveza (NATO) okupili su se danas na samitu koji se održava uz pojačane mjere sigurnosti u sjedištu organizacije u Briselu.

Predsjednici i premijeri 30 članica NATO-a tokom samita će razgovarati o nizu tema i održati niz bilateralnih susreta i to uz poštivanje mjera borbe protiv pandemije COVID-19.

Čelnici NATO-a će razgovarati i donijeti odluke koje bi mogle biti vodilja toj organizaciji za narednih deset godina, a prvenstveno će to biti teme strateškog koncepta NATO-a, uspona Rusije i Kine, uticaja klimatskih promjena na sigurnost, cyber prijetnje, opasne tehnologije i okončanja misije u Afganistanu.

Posljednji samit lidera NATO-a održan je u decembru 2019. godine u Velikoj Britaniji.

Recep Tayyip Erdogan i Boris Johnson – Anadolija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh